Hírek, érdekességek..

A BALATONON JELENLEG ÉLETVESZÉLYES A JÉGEN TARTÓZKODÁS

Forrás: police.hu

 Jegesedik a BalatonA parti sáv egyes részein és a kikötőkben kialakult 2-3 centiméteres jég a közlekedésre, valamint a sportolásra is alkalmatlan.

A jégen tartózkodás és a közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető szilárdnak, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert, és egyben acélos, jó minőségű a szerkezete.

A következő napokban sem várható, hogy ez a vékony jégréteg lényegesen vastagodjon, hízzon, hiszen napközben a déli órákra plusz 3-4 Celsius-fok várható, míg éjszaka sem lesz –4  C-nál hidegebb a Balaton mellett. Várhatóan a jövő héten az enyhén melegedő időjárás és a szél hatására az eddig a kikötőkben vagy a part melletti vízterületeken képződött jég tovább mosódik, törik, vagy teljesen el is tűnhet. 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet az óvatosságra.     A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság cikke teljes egészében ITT olvasható! 


 

 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.