Hírek, érdekességek..

Kibővűlt díjjal várjuk az első 35 kilós balatoni pontyot

Safi csatlakozasA mögöttünk hagyott esztendőben kétszer is új rekord született a balatoni pontyhorgászatban.  Április 16-án Kovács Krisztián a balatakarattyai Gumurádli strandon fogott 95 cm hosszú gyönyörűsége 34.05 kg súlyú volt.  November elején  a balatonszepezdi MOHOSZ horgásztanyán horgászó Vető Gellért csaliját kedvelte meg a már ismert, Bütykös nevű ponty, amely a 34,354 kg súlyával jelenleg tartja a dobogó első helyét. Egyébként Bütykös visszatérő örömforrása a balatoni horgászoknak hiszen  tavaly május 1-én majd augusztus 24-én is horogra akadt, ez utóbbi esetben ugyancsak Balatonszepezden Valter István fogta ki az akkor 32,88 kg-os tükröst. 

Ilyen előzmények után növekedett annak esélye, hogy már az idei horgász szezonban kifogásra kerül az első 35 kg-ot elérő ponty . Ide tartozó kíváncsi kérdés, vajon Bütykösünk is harcba száll-e ezért az álom rekordért? 

Nem eltekintve attól se, hogy Kovács Krisztián  egyesületünk tagja révén  egy ideig 'sirályos' volt a balatoni ponty rekord, a mi várakozásunk változatlanul nagy. Ezt mutatja az is , hogy újabb két 'Sirály horgász' Györfiné Fiszter Szilvia és Sáfrán Sándor  - a kizárólag természetes anyagokból összeállított etetőanyagot és csalit gyártó/forgalmazó Safi Mix Kft vezetői - ajándékcsomaggal  csatlakozott  az első 35 kilós  balatoni ponty kifogójának felajánlott díjunkhoz.


 Fotó: Borbás János


 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.