Előkészület alatt van, a Püski Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik
Zákonyi Botond „Supedlalé és a teflonos keszeg, avagy Balatonból bográcsba” c. könyve.
Irodalmi szakácskönyv született, amelyben a szerző körbejár 52 Balaton parti települést és mindegyik mellé helyi recepteket kínál. Ugyanakkor kitekint a nagyvilágra és további, általa is megjárt Horvát, Szlovák, Paraguay, Szerbia-Bosznia, Spanyolország, Norvégia, Szibéria, Maldív szigeti helyszínekről is hoz recepteket, melyekből különleges ételek készülnek. A könyvben közreadott receptek száma 145.
De ne gondoljon senki hagyományos vegyél 10 dkg vajat, 2 fej vöröshagymát, 1 dcl fehér bort, 10 dkg őrölt piros paprikát, 30 deka sárgarépát, 40 dkg sertéslapockát, csipet sót... receptekre, azoknál sokkal többet kínál.
Elmeséli a recept születését, elkészítésének technológiáját, szakmai ötleteket ad és mindezt az irodalmi szakácskönyv stílusának megfelelően mesélősen. A könyv továbbá
-tájékoztatót ad a halról, mint élelmiszer alapanyagról,
- ismerteti a Balaton halait,
- bemutatja a halfőzés eszközeit,
- bemutatja a halfőzés technikáját, a megfogástól a tisztításon át a nyársalásig, bográcsolásig, a füstölésig, grillezésig.
A szerző balatoni ember, így a könyve nem nélkülözheti azt a külön fejezetet amelyik a halászlé főzés élvezetét tárgyalja.
A „Szupedlalé és a teflonos keszeg, avagy Balatonból bográcsba” c. könyv halfőzös időutazásra hívja az olvasót a 15. századtól napjainkig. Megemlékezik neves halastudósokról, írásokat közöl tőlük és ami felteszi a koronát a műre, a szerző egy-egy étel mellé vagy elé novellákat is ír.
A kötet bővelkedik grafikákban, azok a STÉG grafikai stúdió vezetője, az Aranyrajzszög- díjas Lőrincz Attila munkái.
A szerző könyvbemutatója ITT, Straub Dezső könyv ajánlója ITT,
a kötetből egy recept pedig ITT látható/olvasható.
A fentebb felídézett Fekete István vers Sárkány Sándor előadásában INNEN is eléhető!