Mit kell tudni a HORINFO-ról?

Horinfo Az Egységes Horgász- és Horgász Szervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Program (HORINFO) a MOHOSZ tulajdonában lévő, felhőalapú komplex informatikai rendszer, melynek alapmodulja, a Horgász-regisztrációs és Tagnyilvántartási Modul biztosítja az elektronikus regisztrációt, valamint további funkcióival a horgászok általános személyi és szervezeti azonosításában ad segítséget, és egyben megteremti a naprakész egyesületi tagnyilvántartást is.

A jelenleg már  millióhoz közelítő regisztrált horgász jelentős részének sajnos arról már nincs tudomása, hogy a regisztrációval együtt a HORINFO rendszerén belül létrejött a saját (és egyben  gondviseltjeinek, azaz a horgász által regisztrált gyerekeknek) személyes profilja. Igy arró sincs ismerete, hogy ezt a személyes fiókot mi mindenre lehet használni, abból milyen naprakész információkat lehet kinyerni. Az alábbi kigyűjtéssel ezt az ismerethiányt kívánjuk csökkenteni.

Az egyéni azonosítóval és jelszóval biztosított személyes profilod felépítése  (a menük és almenük) a következő:
                    = Áttekintő
                    = Személyes adatok
                    = Jegyek és fogási naplók
                          - Jegyek
                                ~ Érvényes jegyek
                                ~ Korábbi jegyek
                          - Fogási naplók
                    = Tagságok és engedélyek
                            - Horgászkártya
                            - Tagságok
                            - Vizsgák
                            - Versenyzői engedély
                     = Vásárlási előzmények
                            - Sikeres vásárlások
                            - Sikertelen vásárlások
                      = Dokumentumok

Az egyes menüpontokban mindig a te (és ha van akkor a gondviseltjeid) adatai szerepelnek. A nyitott oldal jobboldalán pedig útbaigazításként az aktuális témával kapcsolatos további tudnivalók, információk olvashatók. A személyes profil gazdag adattartalmának részletes ismertetését mellőzzük, de az ebben való böngészés, a "horinfos" fiókod használatának kedvcsinálójaként példaként az alábbiakat kiemeljük:

Személyes adatok menühöz: Itt tudod megnézni a regisztráció során rögzített adataidat. Mint az élet más területein, nálunk a horgászoknál is a téves, hibás adatok bizony sok galibát, kényelmetlenséget tudnak okozni, ezek akár a horgászat gyakorlását is megakadályozzák. Ha valamilyen okból megváltozott valamelyik személyes adatod, vagy azokban elírást, hibát találsz, akkor az érintett személyes adatot igazoló okmányoddal kell felkeresni egy forgalmazási pontot. Ezen téves adatok felderítésében a Sirály @ és @+ Irodák is közreműködnek. Ezért nagyon fontos, hogy a megrendeléseknél a megjelölt adatokat mindig a személyi igazolványban, valamint a lakcím kártyában feltüntetett módon kell beírni. Amennyiben eltérést találunk, a teendők ismertetésével e-mailben nyomban jelentkezünk, segítünk.

Tagságok és engedélyek menü, tagságok fül: Amennyiben egyszerre kettő, vagy akár több egyesületnek is tagja vagy, akkor itt az első helyen az az egyesület szerepel ahol kiváltottad az állami horgászjegyedet, ezt követi a második, majd ha még van, akkor  a többi egyesület.  Az előfordulhatott, hogy némelyik egyesületnél  - ahol csak a tagdíj került befizetésre - 'elfelejtették'  ezt a tényt a HORINFO-ban rögzíteni. Ezért is jó tudni, hogy 2023. évben már minden egyesületnek kötelezően fel kell vezetni minden egyes tagságot, minden egyes befizetett tagdíjat. Ha többes tagságod van, ezt ítt egyszerűen ellenőrizheted.

Mit tartalmaz a Vásárlási előzmények menü? Itt találod a vásárlásaidat. Itt tudod folytatni a fizetéseket, amennyiben azok valamilyen ok miatt félbeszakadtak. A sikertelen fizetések külön is feltüntetésre kerülnek. Az egyes vásárlásokhoz tartozó számlákat is itt találod, itt tudod azokat letölteni. Amennyiben gondviselted is regisztráltad, az ő nevében történt fizetések is itt jelennek meg.

Jegyek és fogási naplók menü. Horgászjegyedet ellenőriznéd, vagy kiváncsi vagy tagságaidra? Saját és gondviseltjeid horgászjegyeit, tagságait és minden a horgászathoz tartozó adatát itt könnyen ellenőrizheted és megújíthatod. Nem emlékszel,pontosan, hogy tavaly menyi halat fogtál? Megtudod nézni a FOGÁSI NAPLÓK fül alatt.

+ 1 példa: Elvesztetted a plasztik kártyádat, mármint a horgász igazolványodat (MHK),  amit bizony gyorsan pótolni kell?  A Dokumentumok menüben egyszerűen letudod tölteni az új kártya legyártásához szükséges igénylő lapot!


 Szöveg frissítés: 2023. 01. 28.


 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.