A horgászat egész életre szól, a szabályok viszont időnként változnak. Ezek naprakész követéséhez nyújtunk segítséget a Tudástárban. Ha a Sirály tagokhoz hasonlóan te is azonnal értesülni szeretnél az itt megjelentekről, iratkozz fel a HÍRLEVÉL-re!

Mit kell tudnia annak, aki 2024. évben horgászversenyen kíván részt venni?

 siraly kamomeA címben  lévő kérdésre mondhatnánk azt is, hogy mindenekelött horgászni, de a viccet féretéve, azért ennél több mindent. Vegyük csak számba a tudnivalókat. Elsők a sorban a jogszabályi előírások. Ezt követik a helyi, területi előírások, mindezeken túlmenően - mivel itt speciális horgászatról, azaz horgász versenyről van szó - természetesen a versenyszabályok. Nincs verseny  saját versenyszabályzat nélkül, de ezeknek mindig meg kell felelniük az Országos Veresenyszabályzat (OVSZ) előírásainak. A  MOHOSZ 2024. január 1.-től hatályos Országos Versenyszabályzata alább olvasható.

Tagjaink figyelmét külön is felhívjuk a szabályzat II. ( A verseny részvevőire vonazkozó előírások) 17 -19 . és a III. ( A versenyzőkre és a segítőkre vonatkozó előírások) 20 - 28. pontjaiban foglaltakra. Az OVSZ szövegezésében az  elöző évitől eltérő új előírások színe  piros.

ORSZÁGOS VERSENYSZABÁLYZAT / 2024  

 


 

 

 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.