A horgászat egész életre szól, a szabályok viszont időnként változnak. Ezek naprakész követéséhez nyújtunk segítséget a Tudástárban. Ha a Sirály tagokhoz hasonlóan te is azonnal értesülni szeretnél az itt megjelentekről, iratkozz fel a HÍRLEVÉL-re!

Mit tartalmaz a 2024. évi Balatoni Horgászrend?

Siraly Kamome kukac copy

A dolgok szokásos rendje szerint idén is változott a Balatoni Horgászrend, igaz ezek a változások az előző évekhez képest számszerűen kevesebbek és zömében a már meglévő szabályok pontosítását szolgálják. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy nincs különbség kis vagy nagy szabály, fontos vagy kevésbé fontos előírás között, ezeket egyöntetűen mindig be kell tartani. "Ezt én bizony nem tudtam" mentegetőzést persze elő lehet adni, de nincs olyan halőr/ellenőr akinél ez a várt eredményre vezetne...  Ezért is a horgászrend/horgászrend kivonatok a balatoni területi engedélyek elidegeníthetetlen mellékletei. (Ami egyszerűen azt jelenti, hogy ezeknek is ott a helye a horgásznál, a balatoni horgászjegy mellet!) A gond viszont ugyanaz, mint az állami horgászjegy esetében, az apróbetűs írás igencsak nehezen olvasható.  A megoldás viszont egyszerű, a balatonihal.hu weboldalon nagyobb, sőt tovább nagyítható formában az összes horgászrendi és egyéb kapcsolódó szabályzat  elérhető, olvasható és letölthető.  További segítségként ezek a tartalmak az alábbi linkekre kattintással innen is elérhetők.


 BALATONI HORGÁSZREND                    HORGÁSZRENDI KIVONATOK                MÉRETKORLÁTOZÁSOK ÉS TILALMI IDŐK

           BEHÚZÓS HORGÁSZREND                KIRÍVÓ ÉS ISMÉTKŐDŐ SZABÁLYSZEGÉSEK BÜNTETÉSE                CSÓNAKHASZNÁLAT SZABÁLYAI

                                                  SÁRGA BÓJÁVAL KIJELŐLT KÍMÉLETI  TERÜLETEK LISTÁJA


 Forrás: balatonihal.hu


 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.