A 2023. horgász szezonban az alábbi 25 esetben adtunk tájékoztatást horgászainknak.

Hogyan kell lezárni a fogási naplót?

kamomeElső feladatként a napló 8-9. oldalain található naptárba évközben bejegyzett horgászati napokat kell megszámolni és az eredményt a 9. oldal alján található rubrikába beírni. A precíz horgász üres napló esetében a 0 -t is beírja.

Másodjára a napló 10 – 37. oldalain található IV. Fogásösszesítő táblázat adatait kell vízterületenként összesíteni. Amennyiben a horgász ezeket az adatokat év közben rendszerezve jegyezte be, akkor ez csak egyszerű összeadás, ellenkező esetben bizony némi bogarászással fog járni.

Harmadjára a napló 38 – 43. oldalain található V. Éves fogásösszesítő táblázatba kell átmásolni az egyes vízterületekre vonatkozó, fentebbi eljárásban összesített adatokat. A víztérkód rovatba mindig csak a hosszú víztérkódok első öt számjegyét kell beírn!  Tehát itt az V. Éves fogásösszesítő táblázatban annyi sor kerül felhasználásra, ahány víztérkóddal rendelkező és víztérkód nélküli vízen történt halelvitellel járó horgászat. Figyelem! Ha valaki csak egy vízterületen horgászott  és annak adatait már a IV. Fogásösszesítő táblázatban összegezte, ezt az összesített adatsort is át kell másolnia az V. Éves fogásösszesítő táblázatba.

Befejezésként már csak egy utolsó összeadás van  hátra és a gondos munka megérdemli a horgász aláírását is, bár ez már régóta nem előírás.


Hatályos jogszabályi előírás: 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 35. § (2)   utolsó fordulata (mondata): "Az állami horgászjegy jogosultja köteles úgy átadni a fogási naplóját, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát."


 

 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.