Állami horgászjegy kiváltása (@ és @+ irodák)


Köszöntünk a Sirály Horgász Egyesület Elektronikus [@ és @+] Irodáiban!


Jegyvaltas
A COVID 19 vírussal kezdődő pandémia, a horgászok, az egyesületi jegykezelők fokozottabb védelme indokolta a MOHOSZ eljárási szabályain alapuló érintésmentes horgászjegyváltás lehetőség internetes létrehozását, a horgász @ és @+ Irodák működtetését több BBHSZ tagegyesületnél, köztük a Sirály HE-nél. A vírushelyzet javulása ellenére továbbra is indokolt ezen @ és @+ Irodák üzemeltetése, azon egyedi előnyük miatt, hogy internetes kapcsolat birtokában bárhonnan, bármikor, esetleges utazás, sorban állás nélkül, biztonságosan rendezni lehet az egyesületi tagságot és kilehet váltani a horgászathoz szükséges okmányokat, engedélyeket. További érv a Sirály @ és @+ Irodái mellett az egyesület gyűjtőegyesületté történt átalakítása. 

A Sirály Horgász Egyesület az @ és @+ Irodáinak szolgáltatásait kizárólag a saját tagjainak (ide értve az egyesületbe ez elektronikus eljárás során belépő  tagoknak) biztosítja.
A Sirály Horgász Egyesület az egyesület forgalmazási pontján természetesen más egyesületi horgászok részére is lehetővé teszi az egyéges állami horgászokmány (állami jegy + fogási napló) 
vásárlását amennyibe a horgász megfelel az állami jegy kiváltásához szükséges jogszabályi előírásoknak.

Az elektronikus ügymenet lényege

- Az ügyintézés vagy teljes egészében az interneten, vagy részben írásban és részben az interneten történik.
- A megrendelés ellenértékét  (egyesületi  tagdíj, szövetségi  hozzájárulás  [ESZH], állami  horgászjegy  + fogási  napló ára,  területi  engedélyek  ára)  kizárólag banki utalással lehet/kell befizetni.
- Az elkészült okmányok és a számla a horgász választása szerint az egyesület forgalmazási pontján személyesen (vagy meghatalmazotton keresztül) vehetők át, illetve azok postai tértivevényes levélben kerülnek megküldésre. Ez esetben  a tértivevényes küldemény postai ára megnöveli a befizetendő összeget. 

Mi a különbség az @ Iroda és az @+ Iroda között? Ki melyiket válassza?

Az @ Irodát az válassza, aki a horgászévadjának befejeztével már leadta/postán beküldte fogási naplóját, majd ezt követően más időpontban kívánja a következő évi egyesületi tagságát rendezni és kiváltani az új horgászévre szóló állami horgászjegyét. Ugyanakkor a frissen vizsgázott horgászok is használhatják az @ Irodát tagsági jogviszony létesítésére, az első állami jegyük megvásárlásához. Az egész ügymenet elektronikus formában történik.

Az @+ Irodát az válassza, aki a horgászévadjának befejeztével a fogási napló leadásával egyidejűleg kívánja egyesületi tagságát megújítani, az állami horgászjegyét kiváltani. Ugyanakkor a frissen vizsgázott horgászok is használhatják az @+ Irodát egyesületbe való belépéshez, az első állami jegyük megvásárlásához. A fogási napló leadása és egyben a jegyváltási igény bejelentése postai, vagy ügyfélfogadási időhöz nem kötött személyes eljárást igényel, a további ügymenet elektronikus formában történik.

                                                                                     Továbblépéshez kattints a kiválasztott Irodára!

 Iroda logó egyforma Iroda logó

We use cookies
Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.