Hírek, érdekességek..

Megjelent és máris majdnem mind elfogyott Zákonyi Botond irodalmi szakácskönyve

BalBe borito elolap 400"Zákonyi Botond új könyve a magyar halfőzés legteljesebb mesélős szakácskönyve"  írta a szerző Supedlalé és a teflonos keszeg avagy Balatonból bográcsba című könyvéről Podmaniczky Szilárd a LIBRARIUS kortárs kult magazinban. Egyesületi horgásztársunk új könyvéről még a nyomdai munkálatok alatt honlapunkon közzétettünk egy  előzetes bemutatót. Ez alapján érthető, hogy fokozott érdeklődéssel vártuk a fogadtatást, félszemmel mindig a Librariusra is figyelve, mert ilyen kérdésekben az ott megjelenő kritika igencsak mérvadó. Egy - egy vélemény, mint például ".. ez a szakácskönyv úgy kínálja magát olvasásra, ahogyan csak Botond tud mesélni, főzős történetek ízesen, tóparton, nádkunyhó mellett, domboldalon, átitatva a halkészítés történelmi idejével" önmagáért beszél.

Egy új könyv sorsának alakulását tehát alaposan befolyásolja a fogadtatás,  a pozitív vagy a negatív kritika, de talán még inkább az olvasói vásárlások milyensége. Nos, Boti  irodalmi szakácskönyve úgymond, repülő rajtot vett.  Ahogy kijöttek a könyvek a nyomdából, a többségük máris gazdára lelt. Elgondolkodtató, minek tudható be ez a nagy érdeklődés? Bízvást a szerző tavaly megjelent Parti szél kötetének sikerének is, talán kicsinyként az időközben a Parti szél novelláiból készült hangoskönyv okozta meglepetésnek is, de felesleges ezt kérdést tovább boncolgatni, mert Podmaniczky Szilárd erre is megadta a választ: "A Balaton, a horgászat, a halászat, a halak szerelmesének, és merem állítani, egyik legjobb ismerőjének életpályáját szorgalmasan, következetesen és hitelesen építette fel, és amelynek legújabb állomása, most már kimondom, egy halfőző szakácskönyv."

Azért van még egy kérdés, ami válaszra vár. Kedves Botond! Hogyan tovább? Utánnyomás vagy második kiadás?

Addig is, aki még siet, Zákonyi Botond Superlalé és a teflonos keszeg avagy a Balatonból bográcsba c. könyvét megvásárolhatja a Püski kiadó Budapest, I. Krisztina krt. 26. sz alatti könyvesházában, vagy interneten ITT IS megrendelheti!


 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.