A horgászat egész életre szól, a szabályok viszont időnként változnak. Ezek naprakész követéséhez nyújtunk segítséget a Tudástárban. Ha a Sirály tagokhoz hasonlóan te is azonnal értesülni szeretnél az itt megjelentekről, iratkozz fel a HÍRLEVÉL-re!

Hogyan kell megújítani a január 31.-vel lejáró horgászkártyát?

Siraly Kamome kukac copyAz előzetes bejelentésnek megfelelően mától, január 3.-tól a HORINFO szakrendszerben lehet megújítani a lejárt Magyar Horgászkártyákat.. Éjfél után az on-line megoldási lehetőséget ki is próbáltuk, a folyamat a vártnál  egyszerűbb és gyorsabb! Ez bizony nagy piros pontot érdemel. Azért adjunk egy feketét is. Tegnap még látható volt a HORINFO kezdő felületén a horgászkártya megújításával kapcsolatos útmutató, amely mára, a rendszer élesítésével egyidejűleg eltűnt. Mivel sok - sok ezer horgászt érintő új funkció bevezetéséről van szó,  az indítási tájékoztató hiánya miatt igencsak sok horgász fogja keresgéléssel tölteni az idejét. Ezen kívánunk segíteni az alábbiakkal.

1.  A HORINFO oldalon be kell lépni a saját fiókunkba. Akinek ez nem sikerül, még megpróbálkozhat az elfelejtett jelszó opcióval. Ha ez se vezet eredményre akkor keressék bizalommal a Horgászjegy Kft. HORINFO ügyfélszolgálatát munkanapokon 8.00–16.30-ig a +36 (59) 324-432 telefonszámon vagy a MOHOSZ 2024. január 3-ától induló Központi Ügyfélszolgálatát minden nap 8.00–16.30-ig a +36 (1) 445-0555 telefonszámon. Írhatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre is.  A értékesítési pontokon dolgozó jegykezelők ez ügyben nem tudnak segíteni.

2. Sikeres belépést követően vagy az oldal közepén lévő Állami horgászjegy  gombra, vagy az oldal legfelső jobboldali sarkában lévő nevesített horgász profil lefelé mutató nyilára kell rányomni.

3. A megjelenő új oldal baloldalán lévő menü oszlopban a második lehetőséget, a Személyes adatok gombot kell választani Az így kinyitott oldalon kell elvégezni a folyamat legfontosabb részét az ott szereplő adatok valódiságának ellenőrzését. Higgye el mindenki, hogy nem felesleges dolog ehhez elővenni a Személyazonosító igazolvány valamint a Lakcímet igazoló hatósági igazolvány kártyákat, és az adatok egyezőségét így ellenőrizni. Amennyiben az adatokban bármilyen eltérés található, akkor a jobb oldalon olvasható figyelmeztetés lép életbe: "Ha valamilyen okból megváltozott valamelyik személyes adatod, vagy azokban elírást, hibát találsz, kérjük az érintett személyes adatot igazoló okmányoddal keress fel egy forgalmazási pontot."

Külön felhívjuk a figyelmet a kézbesítési cím fontosságára, mert az elkészült plasztik horgászkártya erre a címre kerül - most már sima levélküldeményként - kézbesítésre. Amennyiben ez a cím szorul változtatásra azt szintén csak az értékesítési pont ügyintézője tudja elvégezni. Fontos! Amennyiben nincs teljes adategyezőség az on-line folyamat itt le is zárult.

4.  Adategyezőség esetén a menüoszlop legfelső "Áttekintő" gombjára kell nyomni. az így felhívott oldal Teendők rovatában a horgásznál (vagy az ott szereplő gondviselteknél) már látható a 'Kártya megújítása - Igényelj új horgászkártyát! ' felszólítás és alatta az Új kártyát igényelek parancsgomb.

5.  Az Új Kártyát igényelek gombra kattintással megjelenő új oldalon a Horgászkártya megújítás gombra, majd a felugró  választást igénylő ablakban az Igen gombra való rányomással  megjelenő a 'Kártya igénylés előzményei' elnevezésű oldalon két választó gomb található a Fizetés indítása  és Az igénylés törlése.

6. A Fizetés indítása opció választása esetén még egy figyelmeztető oldal következik, ahonnan akár vissza is lehet lépni a folyamatban (Pl. a személyes adatok ellenőrzésének kihagyása miatt szükséges pót ellenőrzés végett, stb.) míg a másik lehetőség a Tovább a fizetésre  

7. Ez utóbbi parancs választása esetén máris a Fizetés oldalakon vagyunk, ahol még néhány szokásos kattintás és a bankkártya adatainak a megadása után máris elérkeztünk  az alábbi utolsó oldalra és büszkék lehetünk, hogy milyen ügyesek voltunk.

Utolso oldal

66lugró választást igénylő ablakban pedig az Igen

Összegezés: A fenti felsorolás 1 - 7 pontját nézve akár soknak is tűnhet a sok kattintás, ennek eldöntése  az informatikusok dolga, de tény, hogy az egész folyamat logikus sorrendben gyorsan elvégezhető.  Arra ismét felhívjuk a figyelmet, hogy az esedékessé váló horgászkártya megújítás on-line, azaz a horgász által elvégezhetó módja csak lehetőség. Aki nem tudja, vagy egyszerűen nem akarja ezt választani annak rendelkezésére állnak az értékesítési pontok. 


 Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van  írj a Sirálynak!


 

Az oldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében.